Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run

Combinatie Westpoort

In opdracht van Rijkswaterstaat directie Noord-Holland legt combinatie Westpoort nu de laatste hand aan de Westrandweg. Een geheel nieuwe snelweg tussen knooppunt Raasdorp (kruising A5-A9) en de A10-West. De weg is 10 kilometer lang en bevat 11 kunstwerk (bruggen en viaducten) met een lengte variërend tussen de 30 en 3300 meter. Dit laatstgenoemde kunstwerk/fly-over is het langste viaduct van Nederland, gaat over de Basisweg en verbindt Luvernes (één van de twee aansluitingen op het Westelijk Havengebied) en de A10-West vlak voor het Coentunneltracé. Hij is gerealiseerd door gebruik te maken van een speciale hijskraan, Hercules geheten, die de ca 1000 betonnen prefab liggers netjes op hun plaats heeft gelegd.

Combinatie Westpoort, de combinatie die dit werk sind 1 september 2009 aan het uitvoeren is, bestaat uit de Volker Wessels bedrijven (www.volkerwessels.com) Van Hattum en Blankevoort (www.vhbinfra.nl) en KWS Infra (www.kws.nl) in samenwerking met Boskalis Nederland (www.boskalis.nl). De kunstwerken zijn gemaakt door Van Hattum en Blankevoort en alle grond, weg- en waterbouwwerken zijn gerealisseerd door KWS Infra en Boskalis gezamenlijk. Uiteindelijk zal half december het eerste deel van de Westrandweg geopend worden voor het verkeer. Het gaat om het deel tussen Luvernes en knooppunt Raasdorp, zo’n 7 kilometer van het geheel. Op 1 maart 2013 kan de combinatie Westpoort het gehele werk aan Rijkswaterstaat opleveren en zal ook de fly-over geheel gereed zijn.