Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run Westrandweg Run

Stichting MS Research

Jonge mensen krijgen MS
Multiple Sclerose (MS) is een ongeneselijke ziekte van de zenuwen in je hersenen en/of ruggemerg. Zij zijn de krachtcentrale van waaruit je lichaam wordt aangestuurd. Hier treden om nog onverklaarbare redenen ontstekingen op, die de zenuwen blijvend  beschadigen. Door deze beschadigingen ontstaat er een vorm van kortsluiting in je lichaam en vallen lichaamsfuncties uit. De vanzelfsprekendheid waarmee we lopen, praten, kijken, voelen en een beroep kunnen doen op ons geheugen verdwijnt door MS.

MS is een ziekte van juist jonge mensen, mensen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Mensen zoals jij dus, die om onbekende reden door MS worden getroffen en hun leven voor eens en voor altijd veranderd. De vanzelfsprekendheid verdwijnt en onzekerheid over de vraag of en wanneer er zich weer een aanval van MS voordoet gaat je leven beheersen.

Nienke Veenstra is zo iemand. Hi, Zij is  24 jaar en woont samen met Dirk . Zij heeft MS. 4 jaar geleden is dit bij haar vastgesteld.  Een lange weg tot aan de diagnose. Zij kon gesprekken niet meer volgen, haalde dingen door elkaar en vergat alles.  Een MRI scan gaf uiteindelijk uitsluitsel: MS. Twee letters, die haar leven voorgoed veranderden.MS heb je voor altijd, een leven lang. “Je maakt een soort rouwproces door en je moet een nieuwe balans vinden in je leven, je moet alles omgooien en de rust weer terugvinden” zo stelt Nienke. Nienke heeft medicijnen en moet zich elke dag injecteren. Daarmee worden nieuwe aanvallen afgeremd. Maar voorkomen kunnen ze niet. Wetenschappelijk onderzoek bepaalt  de kwaliteit van Nienke’s leven als ook  dat van al die andere vaak jonge mensen, die MS krijgen.

Wetenschappelijk onderzoek Stichting MS Research financiert een groot deel van het wetenschappelijk onderzoek naar MS binnen de academisch medische centra in Nederland.  Dit wetenschappelijk onderzoek is onontbeerlijk voor het verbeteren van de behandeling van en dus ook medicijnen tegen MS. Onderzoek is ook de enige weg om de raadselachtige kluwe die  MS nog is, te ontwarren met als doel MS te genezen.  Voor meer informatie: www.msresearch.nl

Daarom is het werk van Stichting MS Research zo belangrijk en vragen we jou steun.

Ons doel is om  zoveel mogelijk geld op te halen. Geld dat wordt besteed aan onderzoek naar MS en daarmee de verbetering van behandeling van en medicijnen voor MS. We hebben een ambitieus streefbedrag: 40.000,= euro. Daarmee financiert MS Research ruim 1 jaar onderzoek.

Als jij besluit sponsors te gaan werven, neem dan als streefbedrag 50,= euro. Vraag vrienden, familie of zakelijke relaties je te steunen. Ieder 5,= euro en dan ben je er al met 10 personen. Via de organisatie van de Westrandweg Run krijg je een eigen actiepagina waarmee je je sponsoring op een eenvoudige wijze kunt regelen. Hier kun je alle actiepagina's bekijken van de deelnemers aan de Westrandweg Run: http://westrandwegrun.msresearch.nl

Nienke net als al die andere jonge mensen met MS zijn je dankbaar. Zij willen graag net als jullie  een zo goed mogelijke toekomst tegemoet kunnen gaan.
Mogen wij op je rekenen?

Stichting MS Research